Sama malli siis kuin viimeksi, mutta eri värivariaatioita. Tähän tulee himo.

Ohessa ohje:

Koko. n.38-40  tai riippu käsialasta
Lanka esim. Seitsemän Veljestä
Puikot 3,5 tai käsialan mukaan


Luo 50 silmulkkaa, jaa silmukat neuloessa puikoille 14s, 12s, 11s, 13s
Aloita 1oikein, 1 nurin ja neulo n. 2cm yhdellä värillä.
Aloita toisen puikon alussa kirjoneule ohjeen mukaan puikolla 2 ja 3. Neulo lopuilla
puikoilla oikein nurin niin, että kuviovärillä teet nurjat silmukat.


Kun olet toistanut sydänkuvion kaksi kertaa siirrä joustinneulepuikoilta nrot 1. ja 4. reunimmaiset lepäämään sydänneulepuikolle ja jatka lopuilla 25 kantapäätä neuomalla nurjat nurjina, oikeat silmukat nostetaan neulomatta puikolle ja lanka jää nurjalle puolelle. Nurjalla puolelle takaisinpäin palatessa neulotaan kaikki silmukat jatkaen oikein nurin neuletta. Itse en nosta ensimmäistä silmukkaa, vaan neulon sen normaalisti.


Kun korkeus on 26 kerrosta (nostettuja oikeita silmukoita 13 kerrosta) neulo kantapääpuikkoja eteenpäin, kunnes jäljellä on 9 silmukkaa, nosta viimeinen silmukka puikolle, neulo seuraava ja vedä nostettu silmukka neulotun yli (kavennus siis). Käännä työ ja nosta ensimmäinen silmukka puikolle ja jatka neulomista nurjalla puolella nurjana kunnes silmukoita jäjellä 9kpl, neulo nurjana silmukat yhteen. Käännä työ ja nosta ensimmäinen silmukka neulomatta, jatka oikealla kunnes tulet kavennuskohtaan, toista ylivetokavennus, käännä työ.. jne.. kunnes kaikki silmukat molemmista reunoista on kavennettu pois ja keskellä on jäljellä 9 silmukkaa.


Nosta sydänpuikolta ensimmäinen silmukka takaisin puikolle ja poimi kantapääpalan reunasta 13 silmukkaa + yksi silmukka puikkojen välistä ja kantapääpuikolta 5 silmukkaa. Toiselle puikolle jää  4silmukkaa + poimi 13s  + 1s puikkojen välistä  ja  nosta 1 silmukka takaisin sydänneuleesta.  Jatka neulomista kantapäävärillä ja neulo kantapääpalan poimitut silmukat kiertäen (eli takaakautta vasemmanpuoleinen lenkki , jotta ei jää isoa reikää). Kun olet kantapääpuikot neulonut jatka sydänneuletta.


Kavenna kantapääpuikolla ensimmäinen silmukka ja ota mukaan toinen väri ja neulo joka toinen silmukka päävärillä ja joka toinen kuviovärillä.  Kavenna myös  toisen puikon viimeinen silmukka.  Jatka sydänneuletta.  Kavenna kantapäääpuikkojen ylimääräiset silmukat pois jatkamalla kavennuksia, ensin yksi täysi kierros väliin ja kavennuskierros ja sen jälkeen joka kolmannella kierroksella kavennus kunnes silmukoita puikoilla yht. 50s. Jatka neulomista lopuilla silmukoilla.


Kun sydämiä on neulottu 5kpl yhteensä, niin aloita kärkikavennukset (huom. kavennuksen suunta eli kavennus yhteen silmukoiden taka tai etureunasta sen mukaan, mihin suuntaa kavennus on menossa) jokaisen puikon reunalla + kuvio ohjeen mukaan.  Kun silmukoita on jäjlellä 6kpl, katkaise lanka ja vedä lanka silmukoiden läpi ja nurjalle puolelle. Päättele langanpätkät nurjalla ja silitä sukka höyryttämällä.


Vinkki: vaihtamalla sydämen lankaväriä saat erilaisia variaatioita esim. ottamalla läheisiä värisjävyjä  ja samalla saat pieniä lankanyssäköitä vähemmäksi.