Raparperin liikatuotannon aikana keksin kokeilla, että miltä maistuisi hyydykekakku raparperistä. Ja hyvää tuli, raikasta ja makeaa.

Tässä ohje:

Pohja:

175g kaurakeksejä

75g voita tai margariinia

Täyte:

2 keskikokoista raparperin vartta

1-2 dl mansikoita

(muutama ruokalusikallinen mansikka/marjahilloa)

5dl luonnonjogurttia (esim. turkkilaista)

1prk kermaa tai vastaavaa (2-2,5 dl)

1dl sokeria

1-2 tl vanilijasokeria

8 kpl liivatelehtiä

1dl marjamehua

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu rasva joukkoon, painele irtopohjavuoan pohjalle. Huom. Irtopohjavuoan pohjalle kannatta laittaa ensin leivinpaperi.

Kuori ja pieni raparperit, keitä kypsiksi pienessä määrässä vettä ja sokeria. Soseuta kypsät raparperit ja mansikat sauvasekoittimella.

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.

Vatkaa kerma ja lisää joukkoon jogurtti ja sokerit. Sekoita joukkoon mukaan raparperi-mansikkasose ja hillo.

Kuumenna tilkka menua ja lisää joukkoon kuivaksi puristellut liivatelehdet. Sekoita hyvin ja valuta liivatelehtiseos ohuena nauhana kakkuseoksen joukkoon samalla voimakkaasti vatkaten. Tarkista maku ja lisää vielä tarvittaessa sokeria. Kaada valmis seos kakkuvuokaan. Anna kakun hyytyä väh. 4h tai yön yli. Irrota kakku vuoasta.Koristele mielesi mukaan esim. mansikanlohkoilla ja hyytelösokerilla, nonparelleilla yms.